Menu

Đorđe Balašević objasnio zbog čega je zabranio da se u njegovoj kući slavi Dan žena Istaknuto

balasevicDanas je Dan žena, i slave ga skoro svi, a to skoro je upravo zbog Đorđa Balaševića i njemu sličnih koji ovaj dan, kako kaže, ignorišu.

 

 

Ovaj kantautor ima i svoje objašnjenje za to.

 

– Ja 8. mart ignorišem i ne priznajem kao praznik. Pokušavam da prema djevojkama i Olji uvijek budem takav da je svaki dan 8. mart u našoj kući. Mislim da je to uvredljiv praznik. Prema ženama treba biti žrtva, treba se prepustiti njenoj nadmoćnosti u porodici. Da su žene odlučivale u nekim stvarima, svijet bi bio ljepši. Možda bi bilo malo čupanja za kosu, ogovaranja i drugih stvari, ali definitivno ne bi bilo ovoliko krvi i zla koliko smo mi muški posijali – napisao je jednom prilikom Đorđe Balašević.

 

To je potvrdila i kćerka Đorđa Balaševića tvitom koji je sinoć postavila.

 

– Sutra je dan koji se kod nas u kući nikad nije priznao kao praznik po nalogu glave kuće izvjesnog poglavice poznatog kao bik koji četiri sata drži koncert a ne sjedi – napisala je Jelena Beba Balašević.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com