Menu

U Brčkom održano prvo Gradsko KVIZ takmičenje Istaknuto

Kviz-takmicenje-2U sklopu obilježavanja Dana Brčko distrikta u Omladinskom centru u Brčkom, održano je prvo Gradsko KVIZ takmičenje na kome su učestvovale 34 ekipe sa oko 100 takmičara.

 

 

Pobjednik takmičenja je ekipa pod nazivom "Maloggrađanska elita", drugi su bili takmičari "Zajedno smo skupa", dok je treća bila ekipa "Donja Mahala".

 

Nagradni fond iznosio je 700 KM. Prvoplasiranoj ekipi pripalo je 400 KM, dok su ekipe drugog i trećeg mjesta odnijele sa sobom 200, odnosno 100 KM.

 

Organizator događaja – Udruženje Stand-Up BH ističe kako su ovakva takmičenja nešto sasvim novo u našem gradu, te kako je primarni cilj pružiti građanima priliku da se okupe u edukativnoj i zabavnoj aktivnosti.

 

„Ovo je jedinstven i unikatan način da se promoviše grad, ali i da se spoje ljudi različitih interesa, generacija, a sigurno će nas posjetiti i gosti van okvira Distrikta", navode organizatori.

 

Pravo takmičenja imale su ekipe od najmanje dva, a najviše četiri člana. Učešće na takmičenju je bilo besplatno za sve učesnike. Ekipe su na kvizu odgovarale na pitanja na unaprijed pripremljenim formularima. Sam kviz sastojao se od 50-ak pitanja podijeljenih u 6 oblasti – opšta kultura, istorija, geografija, književnost, sport, film i muzika.

 

Utisak učesnika i svih prisutnih je da je prvo Gradsko KVIZ takmičenje uspješno organizovano.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com