Menu

baner for web jpg

Brčko: Plesni par Giacomo Lazzarin i Michelle Nazarenus državni prvaci BiH Istaknuto

PLES-NASLOVNA-642x336U sklopu programa obilježavanja devetnaestogodišnjice Brčko distrika, a u organizaciji Škole plesa „Mambo" sinoć je održano Državno prvenstvo BiH u latinoameričkim i standardnim plesovima, kao i međunarodni turnir brčko Gala Night 2019. U ovim takmičenjima učešće je uzelo 700 učesnika iz 23 sportska kluba iz sedam država.

 

 

„U kategoriji Gala Night latino plesova pobjedu je odnio domaći par iz plesnog kluba „Mambo" Giacomo Lazzarini i Michelle Nazarenus, a u kategoriji Gala Night standarnih plesova pobjedu je odnio plesni par iz Slovačke Tauke Turebekov i Sofia Inboondo. Giacomo i Michelle su također večeras osvojili i titulu državnih prvaka BiH i samim tim obezbijedili da Bosnu i Hercegovinu ove godine u maju predstavljaju na na Europskom prvenstvu u Pariz, te u septembru na Svjetskom prvenstvu u Moskvi", kazao je predsjednik „Mamba" Dušan Radić.

 

Ovom prilikom, Radić je još najavio da je Brčko 15. Juna ponovo organizator drugog po redu WDSF World open turnira, najveće kategorije turnira iz kalendara svjetske plesne organizacije, piše Radio Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com