Menu

Brčko: U januaru i februaru oko 1.350 kazni za prekoračenje brzine Istaknuto

policija-stoppalicaU protekla dva mjeseca 2019. godine Policija Brčko Distrikta izrekla je oko 1.350 novčanih kazni za prekoračenje brzine u saobraćaju. Kazne se kreću od 50 do 500 KM.

 

 

Kenad Bajrić, komadir Jedinice saobraćajne policije naročito je podvukao činjenicu da je neprilagođena brzina, često u kombinaciji sa vožnjom u alkoholisanom stanju, najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda, sa lakšim ali i fatalnim posljedicama.

 

Nažalost, u zadnjih desetak dana zabilježene su saobraćajne nezgodne u kojima su u Brčko Distriktu smrtno stradala dva biciklista.

 

Anketirani građani podržavaju sve aktivnosti Policije vezane za poštovanje ograničenja brzine u saobraćaju, ali i apeluju na sve, posebno na mlade i motocikliste na maksimalan oprez.

 

Bajrić je uputio preporuku svim vozačima da ne paze samo na brzinu nego i na strogo poštovanje svih saobraćajnih propisa, saobraćajnih znakova, uz veliki oprez u sabraćaju.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com