Menu

I u Brčkom projekat koji bi osnažio mlade, kreativne Rome i Romkinje Istaknuto

romi romkinja jpg 660x330Uz pomoć Omladinskog centra „Vermont“ udruženje Urban i UNICEF BiH realizuju projekat koji bi osnažio mlade, kreativne Rome i Romkinje, u cilju iskazivanja potencijala iz domena vizuelne umjetnosti. Jedna od specifičnosti ovog projekta biće i mobilizacija mladih da samostalno organizuju razne događaje, od izložbi do festivala koji će promovisati njima važne vrijednosti.

 

 

U sklopu radionice koja se u Brčkom održava od 25.03. do 29.03 planirana je i produkcija kratkog dokumentarnog filma o samoj radionici, željama i ambicijama mladih učesnika i učesnica radionica i njihovom međusobnom radu.

 

Organizatori navode kako je krajni cilj radionica razvoj kreativne zajednice Roma u Bosni i Hercegovini, koja bi radila za dobrobit svojih sunarodnjaka i približila kulturu Roma opštoj populaciji.

 

Ukoliko imate između 16 i 22 godine, pripadnik ste, ili pripadnica romske nacionalne zajednice i želite naučiti praktične tehnike o video i foto produkciji, realizaciju dokumentarnih filmova i izložbi, prijavite se za besplatne radionice.

 

Radionice će biti održane u prostorijama Gradskog omladinskog centra.

Prijave možete izvršiti na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.;
Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com