Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

BiH opravdano očekuje da do kraja ove godine dobije kandidatski status Istaknuto

zvizdicPredsjedavajući Vijeća ministara BH Denis Zvizdić je na pres-konferenciji povodom četiri godine rada aktuelnog saziva, govoreći o evropskim integracijama, kazao da su realizirani svi zvanični uvjeti sa evropske agende Bosne i Hercegovine, kao stvaranje pretpostavke za dobivanje kandidatskog statusa.

 

 

– BiH zaista s pravom, opravdano, na bazi rada i truda, na bazi realiziranih aktivnosti u procesu u kojem je Vijeće ministara BiH bilo ključni, pozitivni generator tih procesa, očekuje da do kraja ove godine dobije kandidatski status – naveo je Zvizdić.

 

Ništa nismo dobili, naveo je, “preko reda, ništa ne tražimo van standardnih procedura i zaista očekujemo da ne bude nikakvih novih uvjeta i da dobijemo kandidatski status koji imaju i druge zemlje zapadnog Balkana“.

 

– Mislim da je to najavažnija poruka za građane BiH, posebno za mlade ljude – smatra Zvizdić.

 

U međuvremenu, ponovio je, realizirani su svi drugi uvjeti, usvojene sve tražene strategije, najaktivniji smo član Berlinskog procesa, pristupili smo transportnoj zajednici…

(fokus)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com