Menu

„Komunalno Brčko“: Projekti na izgradnji i nastavku izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže Istaknuto

vodovod 01Na osnovu zaključenih Ugovora o izvođenju radova sa Odjelom za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, a nakon provedenih otvorenih postupaka za nabavku radova na realizaciji projekata, JP „Komunalno Brčko“ u narednom će periodu za potrebe naručioca, Vlade Brčko distrikta BiH, realizovati projekte izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže.

 

 

Riječ o je projektima: „Izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Fra Šimuna Filipovića“, „Nastavak izgradnje vodovodne mreže u MZ Brod“, „Nastavak izgradnje vodovodne mreže u MZ Boće“, „Izgradnja vodovodne mreže za priključenje zgrade za boračku populaciju ABiH i HVO“ te projekat „Nastavak izgradnje vodovodne mreže u ulici Lejlića, MZ Gluhakovac“.

 

U RJ Vodovod i kanalizacija su u toku posljednje pripreme za izvođenje pomenutih projekata, koji će biti izvedeni sopstvenim materijalnim i tehničkim kapacitetima.

 

Početak izvođenja radova predviđen je za prvu polovinu aprila, a ukupna vrijednost ugovorenih poslova iznosi 231.444,35 KM.

 

U prošloj godini JP „Komunalno Brčko“ realizovalo je više projekata na obnovi, revitalizaciji ili popravci arterskih i subarterskih bunara, te rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, među kojima su rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Alekse Šantića i rekonstrukcija pumpnog postrojenja pumpne stanice Vrelo u MZ Štrepci.

 

Sve ovo spada u investiciono održavanje mreže, odnosno djelatnost obavljanja građevinskih instalacionih radova, koja je regulisana Statom preduzeća, pored osnovne djelatnosti Radne jedinice Vodovod i kanalizacija – proizvodnje i distribucije vode, upravljanja i održavanja glavnog transportnog i ostalih cjevovoda u gradskom i pojedinim lokalnim vodovodnim sistemima, te održavanja kanalizacione mreže.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com