Menu

Usvojene izmjene zakona za rješenje statusa ljetnih bašti u Brčkom Istaknuto

four seasons 7Vlada Brčko distrikta BiH održala je 66. vanrednu sjednicu na kojoj je po hitnoj proceduri usvojila i proslijedila Skupštini na razmatranje Zakon o dopuni Zakona o javnoj imovini u Brčko distriktu BiH.

 

Dijana Glišić, direktorica Ureda za upravljanje javnom imovinom, pojasnila je da će se izmjenama zakona ubuduće prema zahtjevu ugostitelja direktno s podnosiocem zahtjeva uz važeće lokacijske uslove sklapati ugovor za korištenje javne površine.

 

„U proteklom periodu na adresu Ureda za upravljanje javnom imovinom, gradonačelnika i Skupštine pristigle su broje inicijative ugostitelja u Brčkom koji su zahtijevali hitno rješenje statusa zakupa ljetnih bašti, pošto je većina ljetnih bašti u ovom periodu već u funkciji. Ovo je odgovor Vlade na rastuće interesovanje i praktičan problem koji postoji, stoga je zahtjev ugostitelja uvažen”, istakla je Dijana Glišić.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com