Menu

Evo koliko odjeljenja će biti u školskoj 2019/2020 godini u srednjim školama u Brčkom Istaknuto

uce4Na vanrednoj sjednici Vlada Brčko Distrikta usvojila je i Prijedlog odluke o broju upisa za upis u srednje škole Brčko distrikta BiH za školsku 2019/2020. godinu.

 

 

Senad Osmanović, šef Odjeljenja za obrazovanje, rekao je da je odobreno 36 odjeljenja po 20 učenika što po školama znači 6 odjeljenja u Gimnaziji, 9 odjeljenja u Ekonomskoj školi, 12 odjeljenja u Tehničkoj i 9 odjeljenja u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi.

 

„Nakon tripartitnog vijeća koje su činili poslodavci, predstavnici zajednice i Odjeljenja za obrazovanje usaglašeni su stavovi i došlo je do izbora 34 različita zvanja, što je maksimalno moguće provedivo na području Brčko distrikta BiH. Učenici osnovnih škola će, nadam se, moći izabrati zvanje i u perspektivi aplicirati za razne poslove”, dodao je Osmanović.

 

Na osnovu prijedloga Odjeljenja za obrazovanje u nastavku 59. redovne sjednice usvojena je Odluka o troškovima provođenja postupka akreditacije visokoškolskih ustanova i studijskih programa registrovanih na području Brčko distrikta BiH. Osmanović je rekao da usvajanjem ove odluke konačno kreće postupak akreditacija visokoškolskih ustanova s područja Brčkog.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com