Menu

Glavni koordinator Vlade Sead Šadić upriličio prijem za zlatnu olimpijku Esmeraldu Mujkić Istaknuto

2019 04 10 Prijem glavni koordinatorGlavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić danas je upriličio prijem za Esmeraldu Mujkić, fudbalerku Ženskog fudbalskog kluba „Lokomotiva“ iz Brčkog koja je kao učesnica Specijalne olimpijade u Abu Dabiju u ženskom fudbalu igrala za reprezentaciju BiH i osvojila zlatnu olimpijsku medalju.

Šadić je kazao da je rezultat koji je Esmeralda ostvarila pozitivan za Distrikt i da se nakon ovoga posebno treba raditi na sve većoj afirmaciji razvoja ženskog fudbalskog kluba.

 

„Posebno se radujemo što je olimpijska medalja došla u našu lokalnu zajednicu i rezultat koji je Esmeralda ostvarila jako je pozitivan za Distrikt. Moramo početi sve više pozitivno afirmisati razvoj ženskog fudbalskog kluba“, kazao je Šadić.

 

Esmeralda Mujkić je kazala da je prije samog puta na takmičenje rekla da se u BiH i Brčko ne vraća bez medalje.

 

„Jako sam ponosna na osvojenu medalju i kada sam krenula na takmičenje svima sam kazala da se bez nje ne vraćam. Od Finske smo gubili 5:1 na poluvremenu, ali na kraju smo uspjeli pobijediti.Također, ponosna sam što igram za ŽFK ‚Lokomotiva‘, Brčko“, kazala je Esmeralda.

 

Boro Tošić, predsjednik ŽFK „Lokomotiva“, Brčko, naglasio je da svačiji uspjeh za klub znači puno, ali da je sada Esmeraldin najviši.

 

„Esmeralda je djevojka koja postiže rezultate u sportu, ali i privatno. Ona je sportistica koja je prošla sve selekcije u reprezentaciji, učesnica dvije olimpijade i kruna svega je ova zlatna olimpijska medalja. Ponosni smo na to“, kazao je Tošić.

 

Specijalna olimpijada u Abu Dabiju bila je namijenjena za djecu s invaliditetom i ove godine organizovana je ženska ekipa koja je sačinjena od djevojčica s invaliditetom i bez invaliditeta. Nogometni savez BiH birao je pet igračica bez invaliditeta među kojima je bila i Esmeralda.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com