Menu

Imenovani timovi za početak realizacije projekta „Revitalizacija Luke Brčko“ Istaknuto

lukabrcko1Vlada Brčko distrikta BiH održala je danas 67. vanrednu sjednicu na kojoj je usvojila Prijedlog odluke o imenovanju članova Jedinice za implementaciju projekta „Luka Brčko“ i Prijedlog odluke o imenovanju članova Koordinacionog tijela za praćenje pripreme neophodnih dokumenata za implementaciju spomenutog projekta.

 

Pero Gudeljević, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, rekao je da bi ovo tijelo trebalo da ubrza pripremu cjelokupne dokumentacije kako bi se moglo krenuti s realizacijom.

 

„Imenovanje jedinice je ugovorna obaveza koju je Brčko preuzelo potpisivanjem ugovora sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, i nakon današnjeg imenovanja, ono će početi s radom odmah kako bi se napravili prvi koraci, a to je angažovanje konsultanata koji će pripremiti tendersku dokumentaciju da bi u narednih par mjeseci mogao biti raspisan javni poziv za odabir izvođača na svim potprojektima koji su predviđeni u okviru projekta Revitalizacije Luke“, pojasnio je Gudeljević. On je naveo da je riječ o četiri projekta koja su kandidovana ranije prilikom zahtjeva za dobijanje kredita i petom projektu u vezi s nabavkom dizalice.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com