Menu

Dani IPA-e Brčko 2019: Turnir srednjih škola u odbojci Istaknuto

ip o1"Sportom protiv droge" naziv je turnira u odbojci brčanskih srednjih škola, kojeg je organizovala IPA Brčko u sklopu manifestacije "Dani IPA-e u Brčkom 2019".

 

 

Turnir je održan u sali JU Gimnazija "Vaso Pelagić", gdje je učešće uzelo ukupno četrdeset učenika, iz JU Ekonomska škola, JU Tehnička škola, JU Poljoprivredna i medicinska škola i JU Gimnazija "Vaso Pelagić".

 

Glavni cilj ovog turnira je promocija pozitivnih aspekata bavljenja sportom i zdravog načina života, te prevencija ovisnosti. Saradnja s mladima, njihovim porodicama i školama ključna je za sprečavanje širenja narkomanije.

 

"Samo timskim radom možemo uticati da djeca usvoje zdrave navike života, da se bave sportom ili bilo kakvom fizičkom aktivnošću, sve samo da ne budu na ulici i ne posežu za tim porocima. Bilo je ovo jedno predivno druženje sa srednjoškolcima i njihovim profesorima. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim učesnicima turnira, Odjeljenju za obrazovanje i direktorima srednjih škola, bez čije pomoći se nebi mogla realizovati ova aktivnost.", rekli su iz IPA-e.

 

Prvo mjesto je osvojila ekipa JU Ekonomska škola, drugo mjesto JU Gimnazija "Vaso Pelagić", treće mjesto JU Tehnička škola i četvrto mjesto JU Poljoprivredna i medicinska škola.

 

Nakon turnira odigrana je revijalna fudbalska utakmica između profesora i policije.

 

ip o2ip o2

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com