Menu

Brčko: Nastavak radova na Gradskom stadionu i dalje na čekanju Istaknuto

gradski stadion u izgradnji 642x336U ovogodišnjem kapitalnom budžetu Odjeljenja za javne poslove i Pododjeljenja za javne objekte nisu planirana nikakva dodatna sredstva za nastavak radova na izgradnji tribina na Gradskom stadionu u Brčkom. Iako je u pojedinim medijima bilo najavljivano da će se ove godine ponovo intezivirati radovi na stadionu, za sada nema konkretnih pokazatelja da će se to i desiti čak nije jasno kako zaštititi već izvedene radove.

 

 

Radovi na ovom projektu su zaustavljeni još 2012. godine i mi smo nedavno samo dodatno izvršili ograđivanje i osvjetljenje gradilišta zapadne tribine isključivo iz bezbjednosnih razloga kazao je Nenad Radojković šef Pododjela za Javne objekte.

 

U dosadašnje radove na izgradnji ovog projekta je utrošeno 4,5 miliona maraka a za završetak samo već započete zapadne tribine potrebno je još 13 miliona KM.

 

Radojković najavljuje da će se u narednih nekoliko mjeseci pristupiti izradi analiza kako i na koji način zaštiti već izgrađeni dio stadiona jer je došlo do korodiranja na armaturama i pucanju betona.

 

Na kraju dodajmo i to da ukoliko bi se desila situacija da se nekim slučajem obezbijedi nedostajućih 12 miliona KM za završetak radova na izgradnji zapadne tribine te u vrlo kratkom roku završi postupak izbora izvođača radova, sami radovi bi mogli biti izvedeni za dvije godine.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com