Menu

Brčanska književnica Jasna Ademović na Međunarodnom sajmu knjiga u Sarajevu najavila promociju svojih novih knjiga Istaknuto

jasna 2 274x365Brčanska književnica Jasemina Jasna Ademović bila je počasni gost na Međunarodnom sajmu knjiga u Sarajevu, u srijedu, 17. aprila.

 

 

U velikoj dvorani Skenderije predstavila je svoju poeziju koja je uvrštena u zajedničku pjesničku zbirku Kahvedžije.

 

U sklopu manifestacije najavila je izlazak svojih novih knjiga. “Knjige su u procesu štampanja, a prva promocija će se održati u Brčkom, sredinom mjeseca maja. Tačan datum promocije javnosti će uskoro biti poznat. U pitanju su dvije nove knjige – koje nose naziv – Miris ruzmarina na reveru i Paučinasta sreća, a na koje sam mnogo ponosna”, kazala je u razgovoru za portal naše Televizije.

 

Jasemina Jasna Ademović poznato je ime na poetskoj sceni. Rođena je 1960. godine u Koraju. Školovala se i živjela u Brčkom, gdje je i započela svoju spisateljsku karijeru. Još kao djevojčica iskazivala je veliku nadarenost za umjetnost, kako za književnost tako i za muziku, slikarstvo, ples i film. Bila je članica svih eminentnih kulturnoumjetničkih društava u Distriktu, a neka od njih su KUD Veljko Lukić Kurjak, KUD Pero Ćuskić Brčko. Godine 2012. objavila je knjigu Snovi spleteni rosom. Njena književna djela zastupljena su u brojnim regionalnim i međunarodnim časopisima, zbornicima, kao i zajedničkim/grupnim zbirkama poezije. Dvadeset i pet godina živjela je u Norveškoj, gdje je kontinuirano djelovala i stvarala. Aktivno radi na objavljivanju svog bogatog pjesničkog opusa koji će javnosti biti predstavljen u nekoliko knjiga.

https://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com