Menu

U Brčkom otvoren prvi po redu Sajam vjenčanja Istaknuto

Otvorenje sajma vjencanja 1Danas je u banket sali gastro centra Bakarni otvoren prvi po redu Sajam vjenčanja u Brčkom. Organizatori su okupili dvadesetak izlagača koji su budućim mladencima ali i brojnim potencijalnim partnerima u oblasti keteringa, organizovanja vjenčanja i drugih svečanosti, ponudili svoje usluge.

 

 

Ovo je prvi dan sajma a veću posjećenost očekujemo već danas u posle podnevnim časovima, rekao je Marko Jovešić – marketing menadžer „Bakarnog lonca“. Čitav koncept i jeste zamišljen kao promocija lokalnih malih i srednjih preduzeća kao i pojedinaca koji se bave tematikom koja se vezuje za vjenčanja.

 

Već duže vremena zagovaramo promociju lokalnih proizvoda ali i firmi. Naš cilj je da prezentujemo i unaprijedimo domaću proizvodnju te na taj način iskažemo i našu društvenu odgovornost. Prvi sajam imaće i svoj humanitarni karakter. Naime, već sutra naveče, nakon revije vjenčanica koja je planirana za 19,30 časova, planiramo održati aukciju slika poznatih brčanskih slikara a sav prihod od prodaje, umjetničkih djela, doniraćemo Školi za trudnice Udruženja Beba više. U muzičkom dijelu gala večeri nastupiće i naš sugrađanin, sada već slavni Fatmir Sulejmani, koji se takođe odrekao honorara i pristao da da podršku Sajmu ali i pomenutom Udruženju gađana. Pored Fatmira u muzičkom dijelu programa nastupit će i duo Muzičke škole u Brčkom, solo pjevanja Aleksandra Lizdek kao i njena koleginica, diplomirani pijanista prof. Anja Ž. Petković.

Organizatori su se zahvalili i gradonačelniku Brčko distrikta, gospodinu Siniši Miliću koji je takođe svojim dolaskom ukazao čast i pružio podršku organizaciji Sajma.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com