Menu

BIMAL: Ne dozvoljavamo da rezultati utiču na odgovornost prema zaposlenima i partnerima Istaknuto

uljeIako je poslovna godina bila teška, a globalna privreda kretanja nepredvidiva, BIMAL na prvo mjesto stavlja svoju odgovornost prema zaposlenima i povjerenje svojih direktnih i indirektnih saradnika. Posljednji finansijski izvještaj fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL pokazuje značajnu razliku u odnosu na prošlogodišnje rezultate, što je ishod nepovoljnih makroekonomskih kretanja na svjetskom tržištu, negativnih ekonomskih aktivnosti na izvoznim tržištima, kao i nestabilne mikroekonomske klime u pogledu domaćeg tržišta.

 

 

„Naš proizvod, jestivo ulje je prije svega berzanska roba, pa su usponi i padovi cijena nešto što isključivo diktira tržište. Mi smo u prvom dijelu godine svjedočili iznenadnom višemjesečnom zaustavljanju izvoza zbog jednostrane odluke Turske, a poslije je uslijedio i pad turske lire što je zajedno imalo snažan uticaj na naše poslovanje. Dodatno, krajem godine došla je i odluka Kosova o uvođenju 100% carine na uvoz robe iz BiH, što je opteretilo i kontinuitet našeg izvoza“ rekla je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga.

 

Međutim, usmjerenost kompanije BIMAL nije samo na dobit nego i na cjelokupnu biznis atmosferu u zemlji, koja bi trebalo da ide u korist rasta i razvoja realnog sektora, budući da se privreda prirodno naslanja na unutrašnju i spoljnu politiku Bosne i Hercegovine.

 

„Naš finansijski izvještaj donosi određene posljedice, ali BIMAL prije svega vodi računa o sigurnosti i odnosu prema svojim zaposlenima, njihovoj ličnoj stabilnosti, kao i o uspješnosti rada naših partnera koji zahvaljujući kompaniji BIMAL grade i sopstvene saradničke odnose“ rekla je Nataša Pucar.Iz kompanije BIMAL su rekli da je pripadnost poslovnoj grupi od velikog značaja, jer donosi i posebnu prednost koju dosadašnji uspješan rad potvrđuje.

 

„Uprkos teškoj godini BIMAL vjeruje u postavljenu strategiju i ne odustaje od novih razvojnih mogućnosti, a kao dio poslovnih ciljeva jeste i preuzimanje somborske fabrike za proizvodnju jestivog ulja NOVO SUNCE, što predstavlja novi ciklus našeg regionalnog rasta“ izjavila je Pucar.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com