Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Bacili ih u vrtače: Identifikovani ostaci dvije osobe koje su strijeljali “Škorpioni” Istaknuto

skorpioniPrelminarni rezultati DNK-a analize se podudaraju sa identitetima dvojice od šest muškaraca koje su strijeljali pripadnici paravojne jedinice “Škorpioni“, potvrdila je Emza Fazlić, glasnogovrnica Instituta za nestale osobe BiH, javlja Hayat.ba.

 

 

U grobnici na Rogoju pronađeni ostaci žrtava ubijenih u Godinjskim Barama.

 

– Preeliminarni rezultati DNK-a analize koštanih uzoraka uzetih prilikom ekshumacije posmrtnih ostataka iz masovne grobnice na području planinskog prevoja Rogoj u Trnovu, u junu prošle godine, pokazali su da se radi o sekundarnoj grobnici te da se u u njoj nalaze ostaci žrtava iz Srebrenice, a koje su ranije pronađene u grobnici u mjestu Godinjske Bare, općina Trnovo – rekla Fazlić.

 

Kako navodi Fazlić, neki pronađeni posmrtni ostaci se podudaraju sa identitetima dvojice od šest muškaraca bošnjačke nacionalnosti koje su 1995. godine u Godinjskim Barama strijeljali pripadnici paravojne jedinice “Škorpioni“.

 

Grobnica u kojoj su pronađeni njihovi ostaci otkrivena je u šumovitom dijelu Rogoja gdje su prirodne vrtače duboke oko četiri metra iskorištene da bi se prikrili posmrtni ostaci žrtava. Neki dijelovi ljudskih skeleta pronađeni su i u najlon vrećama.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com