Menu

baner for web jpg

Brčko: Do polovine augusta završetak radova na novoj zgradi Policije Istaknuto

Nova zgrada Policije 642x336Radovi na otklanjanju nedostataka na novoj zgradi Policije Brčko distrikta BiH, koji su započeli 1. aprila trebali bi biti završeni polovinom augusta kada bi trebao biti izvršen i njen novi tehnički prijem.

 

Pomoćnik šefa Policije Brčko distrikta BiH i šef Jedinice za administrativno-finansijske , tehničke poslove i logistiku Milica Vareškić istakla je da je za radove na otklanjanju nedostataka na novoj zgradi policije koji su u toku,Vlada obezbijedila grant od 733.000 maraka. Rok za završetak ovih radova je 100 kalendarskih dana, s tim da je nepoznanica kada bi moglo doći do preseljenja u novu zgradu jer za njeno opremanje novim namještajem potrebna sredstva od oko milion i 500 hiljada maraka nisu osigurana u budžetu za 2019 godinu.

 

Vareškić dodaje da se nadaju da će se ona osigurati rebalansom i da će preseljenje biti moguće tek polovinom iduće godine, a ukoliko se ne osiguruju onda bi preseljenje moglo biti i do kraja godine.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com