Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Brčko: Uhapšena žena iz Donjih Žabara koja je upućivala lažne pozive o postavljenoj bombi u Osnovnom sudu Istaknuto

Fiksni telefon telefoniranje 1 670x447Dana 29.04.2019. godine oko 17,30 sati policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH lišili su slobode žensku osobu sa inicijalima S.G. rođena 1965. godine, sa područja opštine Donji Žabar, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila tri krivična djela a u vezi prijetnji po sigurnost Osnovnog suda Brčko distrikta BiH.

 

 

Naime, u tri navrata i to dana 10.04.2019. godine, 15.04.2019. godine i 19.04.2019. godine, od strane napoznate osobe, anonimno, na telefonski broj Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, upućene su verbalne prijetnje po sigurnost svih zaposlenih.

 

Nakon zaprimljenih prijava, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH, preduzimali su operativno-taktičko-tehničke mjere i radnje, na provijeri navoda prijave koje su, između ostalog podrazumijevale i preusmjeravanja saobraćaja u gradu Brčko, vršenje kontradiverzionog pregleda i obustavu rada pravosudnih institucija, čime je ometan rad i funkcionisanje pravosudnih institucija i nanošena velika šteta građanima Brčko distrikta BiH.

 

Policija je pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, ubrzanom dinamikom, u cilju otkrivanja osobe koja je uputila navedene prijetnje, provodila istragu, koja je rezultirala identifikovanjem osobe S.G., za koju postoje osnovi sumnje da je svojim radnjama počinila tri krivična djela i to: „Lažno prijavljivanje“ iz člana 341., „Izazivanje opće opasnosti“ iz člana 318. i „Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 180. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

 

Nakon kriminalističke obrade u Policiji Brčko distrikta BiH, osoba S.G. će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predata Tužilaštvu Brčko distrikta BiH, na dalje krivično-pravno procesuiranje.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com