Menu

Brčko: Nadzor rada trgovinskih objekata za 1. maj, kazne od 200 KM do 1000 KM Istaknuto

prvi maj praznik 600x394 600x298Inspektori Inspektorata Brčko Distrikta će i ovog 1. maja, kada je zbog obilježavanja Međunarodnog praznika rada, neradni dan, vršiti kontrolu rada trgovinskih objekata u Brčko Distriktu.

 

 

Azijada Ibrahimović, šefica Odsjeka Inspekcije poslovanja Inspektorata Brčko Distrikta iznijela je podatak da 1. maja 2018. godine prilikom inspekcijske kontrole osam subjekata nadzora nije radilo, šest objekata je radilo, dok je svih 14 subjekata radilo 2. maja.

 

Inspektori su kod tri subjekta utvrdili nepravilnosti koje se odnose na isplaćene uvećane plate za rad na dan državnog praznika, te im je naloženo da utvrđene nepravilnosti otklone.

 

Ibrahimović je pojasnila da su kazne za one trgovinske subjekte koji prekrše odredbe o neradnom danu, za pravna lica i samostalne preduzetnke 1.000 , a za odgovorno lice 200 maraka.

 

Inspektori rada će na terenu biti i raditi po službenoj dužnosti ili po dojavi stranaka i prvog i drugog maja, s tim što drugog maja trgovinski objekti imaju pravo na rad u ograničenom radnom vremenu.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com