Menu

Još jedna teška godina sjećanja na stradale civile na savskom mostu u Brčkom Istaknuto

most brcko 2019Udruženja porodica nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Bošnjaka i Hrvata, te Udruga zatočenih logoraša Brčko danas su okupljanjem i šetnjom mostom na Savi podsjetili na stradanje preko stotinu nedužnih civila koji su prilikom prelaska mosta 30.4. 1992. god. ubijeni prilikom dizanja mosta u zrak kada je zvanično i počeo rat u Brčkom.

 

 

Iz udruženja su još jednom podsjetili da još uvijek za ovakav zločin niko nije odgovarao.

 

Ovo mjesto danas je posjetio o predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić koji je rekao da je ovaj zločin učinjen od strane organizovane grupe koje su izdale nalog tadašnja vlast i da je lako dokazati ko je u toj vlasti obavljao određene funkcije.

 

“Organizovane grupe su učinile ovaj zločin i za ovo su nalog izdale tadašnja aktuelna vlast i vrlo je lako dokazati ko je u toj vlasti obavljao određene funkcije, s toga je više nedopustivo da tužilaštvo i uopšte pravosuđe i dalje ćuti“, rekao je Kadrić.

 

Iz udruženja su još jednom ukazali na problem i počinjeni zločin koji ni nakon 27 godina nije riješen i da institucije ne rade svoj posao kako treba.

 

most brcko 2019

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com