Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Danas obilježen "Dan otpora agresiji na Brčko", dan kada su prve žrtve pale Istaknuto

dan optpora brcko 1U organizciji Koordinacije boračkih udruženja ARBiH Brčko distrikt BiH u brčanskoj mjesnoj zajednici Četvrti Juli danas je u povodu obilježavanja godišnjice od formiranja 108/215. Viteške motorizovane brigade Armije RBiH Brčko održana manifestacija “Dani otpora agresiji na grad Brčko” i položeni vijenaci i cvijeće.

 

 

U ime Koordinacije boračkih udruženja Armije RBiH Safet Bahor rekao je da je danas prilika da se podsjetimo na herojsku borbu pripadnika 108 / 215 Viteške motorizovane brigade Brčko, kao i na prve žrtve.

 

„Prve žrtve pale su prvog maja 1992. godine i dali su najvrednije što su imali. Među njima je prva žrtva mladi Hažajlić i upravo zbog njegove žrtve, ali i svih palih i ranjenih boraca mi, njihovi saborci, ali i naša djeca imamo obavezu da čuvamo BiH, i Brčko i da ovaj prostor napravimo još prosperitetnijim”, rekao je Bahor.

 

Cvijeće i vijence danas je položio i glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić u ime delegacije SDA Brčko, udruženja, građani te predstavnici drugih političkih stranaka sa područja Distrikta.

 

dan optpora brcko 2dan optpora brcko 2

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com