Menu

Milić: Novinarima omogućiti slobodan rad, bez pritiska i cenzure Istaknuto

sinisa milic e1524573768464 640x336Profesionalno, istinito i pravovremeno informisanje javnosti daje značajan doprinos radu Vlade Brčko distrikta, ali i drugim sferama života ove lokalne zajednice, rekao je gradonačelnik Brčkog Siniša Milić, povodom 3. maja – Međunarodnog dana slobode medija.

 

 

Milić je u čestitki upućenoj svim novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara istakao da je riječ o veoma odgovornoj profesiji.

 

“Svim novinarima, urednicima i ostalim medijskim radnicima, te udruženjima novinara čestitam Svjetski dan slobode medija. Profesija kojom se bavite veoma je odgovorna, a nažalost često i diskriminisana. Kao gradonačelnik Brčko distrikta zalagaću se, koliko je to u mojoj mogućnosti, da se novinarima omogući slobodan rad, bez pritisaka i cenzure”, istakao je Milić.

 

On je dodao da se nada da će saradnja sa medijima i u budućnosti biti na visokom profesionalnom nivou kao i do sada, te da će se zajedničkim zalaganjem jačati kredibilitet te profesije, s ciljem razvijanja slobode govora, ali i da će i novinari, u isto vrijeme svoje “pero” odgovorno koristiti.

 

Sutra se obilježava 3. maj – Svjetski dan slobode medija koji je ustanovila Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1993. godine s ciljem promovisanja slobode izražavanja koju posebno treba da podstiču i poštuju vlade zemalja članica UN-a.

 

Uspostavom Svjetskog dana slobode medija želi se upozoriti na to da se sloboda medija svakodnevno onemogućava u zemljama širom svijeta.

/Srna/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com