Menu

Šaćir Rahman: ZZ "Ratar" Brka oštećena za oko 500.000. maraka Istaknuto

Rahman Sacir ZZ BrkaZemljoradnička zadruga Brka u procesu privatizacije „Bimeksa Gornji Rahić“ tvrdi da je oštećena za 457.000 maraka, nenamirenih potraživanja, te da posjeduje i adekvatnu sudsku dokumentaciju.

 

 

„ZZ Ratar čiji smo mi pravni sljedbenici od „Bimeksa Gornji Rahić“, potražuje gotovo pola miliona maraka, jer smo tokom ratnih i poratnih dešavanja poslovali sa ovom firmom. Od nekadašnjeg Registratskog suda uredno smo dobili pravo na izvršenje ove presude, da bi sud Distrikta preinačio odluku, tvrdeći da je“ Bimeks G. Rahić“ dio privatizovanog brčanskog „Novog Bimeksa“, što pravno nije tačno“, rekao je direktor ZZ Brka Šaćir Rahman.

 

U Zadruzi tvrde da će sudski proces nastaviti i na sudovima izvan Brčkog, jer smatraju da je argumentacija apsolutno na njihoj strani, piše Radio Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com