Menu

Sajam zapošljavanja i obrazovanja 10. maja u Brčkom Istaknuto

sajam zaposljavanja bor 201410. maja u Omladinskom centru u Brčkom održaće se drugi po redu Sajam zapošljavanja i obrazovanja u organizaciji Zavoda za zapošljavanje u saradnji sa Omladinskim centrom Vermont, te odjelima za privredni razvoj i obrazovanje brčanske Vlade.

 

 

Osnovni cilj ovog Sajma je povezivanje tržišta rada sa sistemom obrazovanja, što predstavlja dio šireg programa koji se provodi već drugu godinu zaredom, kazao je direktor Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta, Vlado Jevtić. Tokom Sajma planirano je i održavanje panel diskusije.

 

„Naš plan jeste da okupimo preko 60 izlagača od kojih će pola da budu izlagači iz sekotra privrede, odnosno poslodavci, a druga polovina će da budu izlagači iz sektora obrazovanja, planira se učešće i dolazak preko 1.000 posjetilaca“, rekao je Vlado Jevtić, direktor Zavoda za zapošljavanje BD.

 

„U proteklom periodu uradili smo anketu i uradili smo 120 sastanaka sa vodećim privrednicima BD koji su iznijeli svoje planove zapošljavanja i obrazovne profile koji su im potrebni. Na osnovu toga smo obišli sve osnovne i srednje škole prenijeli im te informacije uz analizu eminentnih stručnjaka!, ističe Damir Radenković, direktor Omladinskog centra Vermont Brčko.

federalna.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com