Menu

Brčko: Bačena bomba i pucano iz vatrenog oružja na kuću u Dizdaruši Istaknuto

Pucnjava Kaludjerica 2U naselju Dizdaruša, za sada, nepoznato lice bacilo je rano jutros ručnu bombu na jednu kuću u Ulici Rogozan, te ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja, potvrđeno je Hit televiziji iz brčanske policije.

 

Kako je izjavio šef Operativno komunikacionog centra u policiji Halid Emkić slučaj je oko 3.30 časova prijavila ženska osoba čija kuća je bila napadnuta, a policija je odmah otišla na mjesto događaja, kako bi provjerila navode prijave.

 

Na licu mjesta pronašli su bombu koja nije eksplodirala kao i nekoliko čahura od ispaljenih metaka. Potom su pozvani pripadnici Jedinice za uklanjanje eksplozivnih sredstava pri Odsjeku civilne zaštite Brčko distrikta, da neutrališu neeksplodiranu bombu.

 

“O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta, pod čijim nadzorom se provode istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovog događaja”, rekao je Emkić.

 

Motivi ovog napada, takođe su, za sada, nepoznati.

(RTV HIT)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com