Menu

U Brčkom "Domovina u srcu", istorijski put Bosne od srednjeg vijeka do posljednjeg ratnog perioda Istaknuto

IMG 0952 2592x1728„Domovina u srcu“ naziv je otvorene izložbe o istorijskom putu Bosne od srednjeg vijeka do posljednjeg ratnog perioda, koju je u organizaciji Muzeja Oružanih snaga BiH, a u povodu 27. Godišnjice 108-215 Viteške motorizovane brigade Brčko, organizovala Koordinacija boračkih udruženja ARBIH za Distrikt.

 

“Postavka je samo dio arhivske građe kojom raspolaže muzej u kasarni Dubrave, a obogaćena je izloženim ratnim zastavama, potom eksponatima naoružanja kao i dokumentacionom foto i video građom“, rekao je prilikom otvaranja izložbe major II Pješadijskog puka Oružanih snaga BiH Almir Kuluglić.

 

U ime Koordinacije boračkih udruženja ARBIH za Distrikt, Fahrudin Džanić je naglasio da je primarni cilj izložbe osigurati mladim naraštajima upoznavanje sa istorijskim činjenicama, koje se ne izučavaju u školskim programima.

 

Izložbu je inače otvorenom proglasio predsjednik brčanske Skupštine Esed Kadrić, uz poziv posebno mladima da izložbu, koja ostaje otvorena do 20 maja, obavezno posjete, pretvarajući boravak u zgradi Islahijeta u nesvakidašnji čas istorije, piše Radio Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com