Menu

eMPIRICA događaj PITCH-MATCH-START (Up): Ovim slavimo talente i inovacije, te stvaramo partnerstva Istaknuto

empU okviru dvodnevnog PITCH-MATCH-START (Up) događaja eMPIRICA organizuje takmičenje start up-a i njihovo umrežavanje sa potencijalnim investitorima, te umrežavanje IT studenata sa potencijalnim poslodavcima.

 

 

Na PITCH-MATCH-START(Up) će biti organizovano takmičenje 4 startup projekta, od kojih će prva dva dobiti novčanu nagradu i ugovor o jednogodišnjoj inkubaciji na Visokoj školi eMPIRICA (besplatan prostor, druge resurse i mentorstvo).

 

Svi startupi će tokom PITCH-MATCH-START(Up) imati umrežavanje sa potencijalnim investitorima, a paralelno biti organizovani razgovori između 38 IT studenata i 10 IT kompanija iz cijele BiH, u svrhu zapošljavanja.

 

“Ovim događajem slavimo talente i inovacije, stvaramo partnerstva i umrežavamo IT studente sa poslodavcima i start up-ove sa inestitorima.” – kazali su iz Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA.

 

Cilj ICT BICeMPIRICA projekta bio je kreiranje afirmativnog obrazovno-poslovnog okruženja koji će pružiti studentima i mladim poduzetnicima materijalne resurse, opremu i podršku kroz program mentorsta i treninga s ciljem stvaranja i ubrzavanja razvoja novih kompanija baziranih na inovativnim idejama.

 

“Osnovan je ICT centar eMPIRICA u Tuzli i Brčkom, nabavljena je vrijedna ICT oprema u vrijednosti od 12.000KM, zaposlena su dva mlada stručnjaka na Visokoj školi eMPIRICA i imat ćemo jednogodišnju inkubaciju dva pobjednička start up tima. Možemo reći da je od samog osnivanja ove škole ovo bila ideja – da ne educiramo samo kadrove, nego da im omogućimo i pravljenje ambijenta kako bi oni započeli svoj biznis i tokom studiranja.” – rekao je direktor Visoke škole eMPIRICA, mr.sci. Muhdin Mujačić.

 

Dvadesetdva studenta su izašla sa svojim start up idejama, na kraju tri tima učestvovat će u takmičenju sa četiri svoja proizvoda.

 

PITCH-MATCH-START(Up) predstavlja završnicu jednogodišnjeg projekta ICT poslovno inovacijskog centra eMPIRICA (ICT Business Innovation Center eMPIRICA) kojeg realizuju uz podršku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com