Menu

baner for web jpg

U Brčkom obilježena 27. godišnjica formiranja 108/215. Viteške motorizovane brigade Istaknuto

dan brigade brcko 1Svečanom akademijom u brčanskom Islahijetu obilježena je 27. godišnjice od formiranja 108/215. Viteške motorizovane brigade Brčko Armije RBiH.

 

 

Takođe, na Centralnom spomen-obilježju u centru Brčkog danas su položeni vijenaci i cvijeće i proučena Fatihe svim šehidima i poginulim borcima.

 

Salih Delić ispred Koordinacije boračkih udruženja ARBiH Brčko rekao je da se šehidi nikada neće zaboraviti i poginule borce.

 

"Dan Brigade jedan je od najznačajnijih datuma u iistoriji Bošnjaka Brčkog. Mi nećemo zaboraviti naše šehide i poginule borce, baštinit ćemo tekovine za koje smo se borili. kao i  sloboda svih građana", rekao je Delić.

Obilježavanjem godišnjice danas su prisustvovalii predstavnici udruženja sa područja Brčkog i Tuzlanskog kantona, Drugi pješadijski puk Oružanih snaga BiH, predstavnici Vlade Federacije BiH, Vlade i Skupštine Distrikta kao i predstavnici političkih partija i građani.

 

U džamiji u Gornjem Rahiću danas je proučen tevhid za šehide i poginule borce Armije RBiH i položeno cvijeće na Šehidskom mezarju u Gornjem Rahiću.

 

dan brigade brcko 4dan brigade brcko 4dan brigade brcko 4dan brigade brcko 4

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com