Menu

Brčko: Policija uhvatila osobu koja prodaje opojnu drogu Istaknuto

pol9Dana 17.05.2019. godine policijski službenici Odsjeka za sprečavanje i suzbijanje organizovanog kriminaliteta i zloupotrebe droga, Policije Brčko distrikta BiH, postupili su po prikupljenim operativnim saznanjima da se lice, sa inicijalima A.K. rođen 1999. godine, sa područja Brčkog, bavi prodajom opojne droge “Marihuana”.

 

 

Postupajući po navedenom, policijski službenici, pronašli su lice A.K. u ulici Z.Mušanovića u Brčkom i nad istim izvšili službenu radnju dokazivanja-pretresa lica, gdje su kod istog pronašli i oduzeli tri pvc paketića u kojima se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”.

 

Izvršenim preliminarnim vještačenjem biljna materija je dala pozitivnu reakciju na opojnu drogu „Marihuanu“. O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH. S obzirom da postoje osnovi sumnje da je lice A.K. počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232 stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, protiv istog će Policija podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

 

Foto: Ilustracija

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com