Menu

01BF1A29 A937 45A6 AA9B 7665236CB7EA

Osoba iz Potočara kod Brčkog osuđena na zatvorsku kaznu zbog držanja oružja u kući i nasilja u porodici Istaknuto

sud 7 678x382 678x382Tridesetosmogodišnji P.A. iz Potočara kod Brčkog osuđen je na dva mjeseca i 15 dana zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i nasilja u porodici.

 

 


P.A. je pritvoren prošlog mjeseca zbog opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo ili da bi ometao krivični postupak uništavanjem ili skrivanjem dokaza.

 

Za krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari (iz člana 365 stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) njemu je prethodno utvrđena zatvorska kazna od dva mjeseca, dok mu je istovremeno za krivično djelo Nasilje u porodici (iz člana 218. stav (3) Krivičnog zakona) utvrđena kazna zatvora u trajanju od jednog mjeseca.

 

"Za manje od mjesec dana intenzivne istrage, u okviru koje je ubrzo prikupilo dokaze neophodne za donošenje tužilačke odluke, Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv P.A.. Po podizanju i potvrđivanju optužnice Tužilaštvo je s optuženim zaključilo sporazum o priznanju krivice odmjerivši kaznu u skladu sa sudskom kaznenom politikom za ovu vrstu krivičnih djela. Predlaganjem sporazuma, kojeg je Osnovni sud Distrikta potom prihvatio, cjelokupan krivični postupak pravosnažno je okončan kažnjavanjem počinioca u roku od mjesec dana od dana izvršenja krivičnih djela", saopćeno je iz Tužilatva Brčko distrikta.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com