Menu

BF0DF8D7 698E 4208 84D6 5133D35205E8

D4038CA4 5DB4 486D 9106 CF614A9BD4AE

AF911058 A99A 4A2B B585 D6B867B1F75E

 

TIBIH Prijavi Korupciju 728x90 A 01

Fabrika BIMAL Brčko - domaći BEZ GMO proizvođač Istaknuto

bim88Brčanska fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL prošla je proces certifikacije u skladu sa Smjernicama za označavanje i kontrolu BEZ GMO prehrambenih proizvoda u Bosni i Hercegovini, a prema BEZ GMO standardu. Na zajedničkoj konferenciji Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Dunav Soje u Sarajevu razgovarano je o važnosti BEZ GMO označavanja u našoj zemlji.

 

 

„Zahvaljujući BEZ GMO Smjernicama i standardu BEZ GMO Dunav Soje konačno imamo priliku da odgovorimo na inicijativu potrošača koji žele mogućnost izbora u kupovini, te da uskoro naše proizvode obilježimo oznakom „BEZ GMO proizvedeno“ jer su proizvedeni od sirovina koje su garantovano bez genetskih modifikacija. Mi smo prošli proces certifikacije za našu cijelu proizvodnju, i u iščekivanju certifikata sa velikim zadovoljstvom možemo reći da je BIMAL domaći BEZ GMO proizvođač“ rekla je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga u čijem sastavu posluje fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL.

 

BIMAL je od akvizicije 2002. godine opredijeljen za BEZ GMO proizvodnju i za ovu odluku nikada nije bilo prostora za kompromis, stoga je ova oznaka odlična prilika za sve bh. proizvođače da istaknu svoju dodatnu vrijednost i time odgovore na zahtjeve savremenih potrošača, poručili su iz kompanije BIMAL.

 

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović rekao je ovom prilikom kako je oznaka „BEZ GMO proizvedeno“ otvorila novu priliku za domaće proizvođače, te da su kompanije Bingo i BIMAL prepoznale značaj izbora pri kupovini i informisanja naših kupaca.

 

Proizvodi kompanije BIMAL će pored Bingovih konzumnih jaja na policama objekata širom zemlje nositi oznaku „BEZ GMO proizvedeno“. Na ovaj način uspješno je odgovoreno na zahtjev 90% anketiranih građana u BiH.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com