Menu

Brčko: Promovirana zbirka pjesama o ljubavi, traganju i nadanjima Istaknuto

280519 promocija 2Vladina kulturna manifestacija „Proljeće u gradu 2019“ nastavila je sinoć promocijom knjige “Tragom pokorenih želja“ posavskog pjesnika Jose Živkovića u foajeu Doma kulture. Riječ je o zbirci pjesama koje su, kako autor kaže, nastajale u tišini njegovih želja i nadanja.

 

 

Pod moderatorskom palicom Borisa Marića, o knjizi su pored autora, govorili književnici Žarko Milenić i Marko Matolić.

 

„Ovo je pjesnikova šesta knjiga poezije koja progovara o svemu onome što nas okružuje, ljubavi, migracijama, ali o Domovinskom ratu, čiji je sudionik bio pjesnik. Ovdje je izražena i slobodna forma izražavanja, vidljiva u jezgrovitim stihovima”, rekao je Milenić.

 

Profesor Matolić rekao je za Živkovića da on piše sažeto, te da je takvom stilu izražavanja ostao vjeran preko 30 godina, koliko stvara.

 

„Njegove pjesme osvjetljavaju opće sfere naših života, sve ono što smo i mi možda preživjeli i to s dozom smirenosti, u spektru iskustva, ljubavi, filozofije“, rekao je Matolić.

 

Kao što smo i naveli, a pjesnik potvrdio, stihovi u knjizi „Tragom pokorenih želja“ govore o pjesnikovom traganju za mirom i odgovorima, na koje se još uvijek traže odgovori.

 

„Jedino se u tišini može spoznati život, baš kao što se jedino u tišini može dobro promišljati o svemu. U tišini možemo uroniti u našu dušu. Ja sam se naučio izražavati kratko i jezgovito, a što najbolje uspijevam prenijeti u svoje pjesme“, rekao je Živković.

 

Manifestacija proljeće u gradu nastavlja se u četvrtak, 30. svibnja, promocijom časopisa „Susreti“.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com