Menu

Brčko: Održana svečanost povodom Desete jubilarne smotre učenika pobjednika osnovnih škola Istaknuto

2019 05 08 Svecanost Najbolji ucenici 1U organizaciji Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH danas je u Domu kulture u Brčkom održana svečanost povodom Desete jubilarne smotre učenika pobjednika osnovnih škola Brčko distrikta BiH za školsku 2018/2019. godinu i dodijeljeno devedeset diploma učenicima i nastavnicima.

 

Diplome kao i zahvalnice organizacijama koje su u ovoj školskoj godini ostvarile uspješnu saradnju sa brčanskim osnovnim školama dodijelio je šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović koji je čestitao učenicima na ostvarenim pozitivnim rezultatima.

 

„Danas je ujedno i prilika da pokažemo kako se u Odjeljenju za obrazovanje radi i koliko se truda ulaže, ali i da uručimo priznanja za rad kako učenicima tako i nastavnicima. Ove godine izlazimo iz okvira Distrikta i učenici su pokazali svoje kvalitete i osvojili zapažene rezultate što govori o kvalitetu obrazovnog sistema u Distriktu”, kazao je Osmanović u svom obraćanju.

 

Šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Mara Matkić kazala je da su se ove godine učenici osnovnih škola takmičili u 17 disciplina i da je učestvovalo 1.154 učenika.

 

„Ovo je deseta jubilarna smotra najuspješnijih učenika osnovnih škola u Distriktu kako bismo javnosti ukazali na naše najuspješnije učenike, ali i da motiviramo one manje uspješne kako bi i oni postigli bolje rezultate u granicama svojih mogućnosti. Podsjećam, ove godine su naše odbojkašice postale prvakinje Zapadnog Balkana, učenici specijalnog odjeljenja, tj. učenici s posebnim potrebama su prvaci Specijalne olimpijade, također učenik Njemačkog jezika osvojio je drugo mjesto na državnom prvenstvu i mnogi drugi koji su u najboljem svjetlu predstavili naše škole i Brčko distrikt BiH. Postignuti uspjeh trebamo vrednovati”, kazala je Matkić.

 

Svečanosti danas su prisustvovali i direktor organizacije „Save the children“ za Sjeverozapadni Balkan Andrea Žeravčić, predstavnik ITF i ECDR-a Martin Silič iz Slovenije, predsjednik i generalni sekretar Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić i Milutin Popović, predstavnik Centra za održivi razvoj, predsjednik Udruženja građana „Od sebe za druge“ Brčko, te predstavnici brčanske vlasti, nastavnici i roditelji učenika osnovnih škola Brčko distrikta BiH.

2019 05 08 Svecanost Najbolji ucenici 32019 05 08 Svecanost Najbolji ucenici 3

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com