Menu

Prihvaćen Zaključak o preraspodjeli dobiti od 5.600.000 maraka JP "Putevi"- Brčko Istaknuto

48 sjednica SkupštinePrijepodnevni dio rada brčanskog Parlamenta obilježilo je nekoliko pauza i usaglašavanja koje su rezultirale usvajanjem Izvještaja o radu i finansijskom poslovanju JP Putevi Brčko.

 

 

„Temeljni dio zaključka odnosi se na instrukciju datu menadžmentu preduzeća, da dobit od 5.600.000. maraka, koje je preduzeće prikazalo za prošlu godinu, usmjeri tako da dio sredstava bude namjenski izdvojen za sanaciju mosta koji Brčko povezuje sa Gunjom, zatim dio za sanaciju i izgradnju putne mreže u Distriktu, a dio novca rezerviše za moguće korekcije na samoj zaobilaznici koje se ponajprije mogu odnositi na kružne tokove ili izgradnju nekih nadvožnjaka“, rekao je predsjednik parlamenta Esed Kadrić.

 

Inače, ovaj zaključak, kao i Izvještaj o finansijskom poslovanju preduzeća za prošlu godinu, prihvaćeni su većinom glasova. Parlament je prihvatio i Izvještaj o aktivnostima Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH, u prošloj godini", piše Radio Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com