Menu

Brčko: Nema bojazni od komaraca - radnici Epidemiološke službe svakodnevno na terenu Istaknuto

4160 vestiČeste kiše proteklih dana ometale su terenske radnike Epidemiološke službe JZU „Zdravstveni centar“, a pogodovale rastu vegetacije i povećanju vlage u vazduhu pogoduje razvoju odraslih komaraca i preostalih larvi.

 

 

Međutim, šef Epidemiološke službe u Mirjana Kuzmanović kaže da razloga za brigu nema.

 

„Kada je krenula i deratizacija, tada su počeli i larvicidni tretmani, a to je bilo 1. aprila. Kada su bile ove kiše, tada se nije radilo, ali od juče, svaki dan ekipe na terenu rade larvicidni tretman i uništavanje odraslih komaraca“, naglasila je Kuzmanović.

 

Kuzmanović je istkla da će sva područja biti obuhvaćena tretmanom uništavanja odraslih komaraca, te je pozvala građane na strpljenje.

 

Ona je takođe naglasila, da su svi vlasnici travnatih površina dužni da ih pokose.

 

Kuzmanović je istakla da je najbolje komarce tretirati kombinovano, i sa kopna i iz vazduha, te dodale da je i ove, kao i svake godine nabavljeno dovoljno sredstava za uništavanje komaraca.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com