Menu

Brčaci na žalost ovog ljeta bez gradskih bazena Istaknuto

bazeni brcki2S obzirom da je Vlada u martu ove godine donijela zaključak da je Ficibajer konačna lokacija za izgradnju sportsko-rekrativnog centra, ove godine gradski bazeni u Brčkom neće biti u funkciji.

„Početkom ove godine Vlada Brčko distrikta razmatrala je pitanje lokacije budećeg sportsko-rekreacinog centra u skladu sa usvojenim konkursnim rješenjem i obezbijeđenim sredstvima za izgradnju, te je u martu donijela zaključak da konačna lokacija za izgradnju ovog objekta bude Ficibajer, uslijedila je i odluka da se ove godine gradski bazeni neće davati u zakup.

 

„Pošto se ta lokacija poklapa sa lokacijom postojećih gradskih bezena Vlada je na kolegiju koji je uslijedio pomenutom zaključku, odlučila da se neće pokretati procedura raspisivanja javnog konkursa za zakup gradskih bazena u Brčkom za naredni period s obzirom da se kada dođe do realizacije izgradnje ovog kompleksa ti bazeni moraju rušiti“, pojasnila je direktor Kancelarije za upravljanje javnom imovinom Dijana Glišić.

 

Ona dodaje da je raniji ugovor o zakupu postojećih gradskih bazena istekao, a za raspisivanje novog ugovora s obzirom na loše stanje ovog objekta bilo bi potrebno uložiti značajna sredstva, što nema ekonomsku opravdanost ukoliko je plan Vlade da na toj lokaciji izgradi sportsko-rekreativni centar, kako je i glasio i zaključak iz marta.

 

„Slijedom toga Kancelarija je obustavila aktivnosti oko pripreme javnog konkursa za davanje u zakup objekta gradskih bazena na Ficibajeru kako ne bismo u budućnosti ometali izgradnju planiranog objekta“, dodala je Glišić.

 

Na žalost, Brčaci se ovog ljeta neće moći kupati na gradskim bazenima, ali zato će kako se nada Glišić, na osnovu ponuđenog rješenja u budućnosti imati trajni i kvalitetan objekat javnog okupljanja koji će da zadovoljava sve standarde.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com