Menu

Novinar rasplakao političara: 'Dobili ste pet glasova, a imate 9 članova porodice' (VIDEO) Istaknuto

mb leadersvoteelectionday 160419 2500kbps 620x350 669188675647Dokaz za to je Netu Šuteran Vala, koji se kandidovao na izborima u indijskom Jalandharu kao nezavisni kandidat.

 

 

Netu su rekli da je dobio svega pet glasova, a ono što ga je najviše u svemu tome pogodilo je to što ima devet članova porodice. U intervjuu koji je dao nakon izbora, rasplakao se.

 

“Santokh Singh Chaudhari vodi u Jalandharu, a s nama je nezavisni kandidat Netu Šuteran Vala. I tako, samo je pet osoba glasalo za vas”, rekao mu je novinar.

 

“Gospodine, iako imam devet članova porodice, dobio sam samo pet glasova”, rekao je novinaru.

 

Na pitanje znači li to da ni članovi njegove porodice nisu glasali za njega, odgovorio je: “Ne, mislim da se dogodila prevara.”

 

Ipak, ispostavilo se da ga je novinar svjesno ili nesvjesno lagao te da je Netu dobio više od pet glasova. Dobio ih je 856, što je i dalje svega 0,08 posto biračkog tijela, ali je 150 puta više od onog što je mislio.

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com