Menu

vodoravno

Koncert učenika Osnovne muzičke škole Brčko povodom obilježavanja 69. godina postojanja škol Istaknuto

muz7Osnovna muzička škola Brčko, osnovana je 11. 06. 1950 godine, te ove godine proslavlja 69. godina od osnivanja. Ovaj značajan jubilej kako za Muzičku školu Brčko tako i za sam grad bit će obilježen godišnjim koncertom učenika škole.

 

 

Na koncertu će nastupiti učenici sa odsjeka za klavir, violinu, harmoniku, flautu, solo-pjevanje, učešće će uzeti i mali te veliki hor Osnovne muzičke škole Brčko kao i uvijek programom atraktivni orkestar harmonika i kamerni ansamb flauta.

 

Na koncertu će se između ostaloga predstaviti učenici koji su na prethodno održanim međunarodnim takmičenjima u zemlji i instoranstvu u naš grad donijeli 17. međunarodnih nagrada, od toga 9. prvih nagrada, 5. drugih nagrada, i 2. treće nagrade.

 

Pored brojnih takmičenja tokom školske godine učenici su nastupili na brojnim manifestacijama u gradu. a posebno smo ponosni na činjencu da profesori Osnovne muzičke škole Brčko, pored pedagoškog rada su vrlo često izvođači na koncertnim podijumima u Brčko Distriktu BiH pa i šire, povodom raznih događaja i priredbi.

 

Koncert učenika Osnovne muzičke škole Brčko održat će se u utorak 11. 06. 2019. godine sa početkom u 19h u dvorani Doma kulture Brčko. Ulaz za sve posjetioce slobodan.

https://brcko.tv

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com