Menu

Priprema se brezopoljsko "Kulturno ljeto" Istaknuto

brezovo polje plaza 5 642x336Minule godine na uredjenje plaže na desnoj obali rijeke Save, kod Brezovog Polja, uloženo je više od 50.000. maraka uglavnom budžetskih sredstava. Cijeli posao oko ovog projekta vodi Udruženje građana „Turistička zajednica“ Brezovo Polje.

 

 

“Postoji plan dodatnog uređenja plaže kroz adekvatniji prilaz samoj plaži i kupalištu s obzirom da u jeku sezona na obalama Save u Brezovom Polju zna dnevno boraviti više od 200 kupača, i to ne samo iz Brčkog nego i okolnih mjesta sve do Bijeljine“, rekao je predsjednik Turističke zajednice Brezovo Polje Rasim Smajlović.

 

Pored pomenutog, zajednica intenzivno radi na pripremi 13. po redu brezopoljskog „Kulturnog ljeta“ manifestacije u okviru koje su planirana takmičenja u spremanju fiš paprikaša, ulovu ribe na plovak, zatim turniri u odbojci na pjesku, kao i utrke ribarskim čamcima na vesla. Održavanje manifestacije planirano je 12 i 13 jula.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com