Menu

baner for web jpg

U Gornjem Zoviku održani 1. „Dani Zove“ Istaknuto

z 2U nedjelju 09.lipnja na blagdan Duhova u Gornjem Zoviku održani su 1. „Dani Zove“, manifestacija koja predstavlja dan planinarskog društva „Granaš“, a ujedno i obljetnica otvaranja planinarskog doma Sveti Bernard.

 

 


Već u subotu je pristigla vesela skupina članova planinarskog društva „KISS“ iz Kiseljaka. Na planinarskom izletu uzelo je učešće više planinarskih društava, od kojih najbrojniji, njih 22 iz HPD „Cibalia“ iz Vinkovaca , potom 20 iz PSD „Gradina“ Gradačac. Učešćem u 1. Danima Zove doprinijeli su i dragi prijatelji iz PD Njivce – Bijela, PD „Konjuh“ - Tuzla, RPK „Brčko distrikt“, PD „Platani“ – Brčko, PD „Čičak“ – Orašje kao i PD „Tikvica“ – Županja.


Obzirom na lijep ali i vruć dan, polovica okupljenih na Danima Zove odlučila se na dužu srednje tešku kružnu stazu na pravcu planinarski dom Sveti Bernard – Torovi – Slatine – Slamovac – Štrepačke pećine – Mumina pećina – Štrepci – Pejkovac – planinarski dom Sveti Bernard, dok je druga polovica okupljenih uživala na kružnoj stazi planinarski dom Sveti Bernard – Torovi. Na info pultu ispred planinarskog doma gosti su bili u prilici kupiti sirup od Zove načinjen po tradicionalnom receptu mještana mjesta koje je i dobilo ime po Zovi, ali i domaće belegije najbolje kvalitete. Zbog loših vremenskih uvjeta u vrijeme cvatnje bagrema, domaći pčelari nisu bili u mogućnosti ponuditi bagremov med koji je već osvajao znatna priznanja za kvalitetu.


U veseloj atmosferi nakon obiđenih planinarskih staza uslijedilo je druženje, razmjena iskustava a za dobar ručak pobrinuli su se domaći kuhari, članovi PD „Granaš“. Veselju nakon ručka pridružili su se i brojni mještani okolnih sela.

 

z 5z 5z 5z 5z 5

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com