Menu

U Distriktu zadnji dan nastave u svim školama 14. juna Istaknuto

skola djeca aj main 0 0Nastavna godina u svim osnovnim i srednjim školama u Brčko distriktu bit će završena do 14. juna potvrđeno je danas u Odjeljenju za obrazovanje brčanske Vlade. U većini škola nastava je već privedena kraju te će se u naredna dva tri dana samo vršiti nadoknada pojedinih časova.

 

 

Tokom ove školske godine nisu zabilježeni značajniji problemi u odvijanju nastave, školskom prevozu i nabavci udženika. Mara Matkić šefica Pododjela za predškolsko i osnovno obarazovanje ističe da će ove godine 616 učenika u Brčko distriktu završiti deveti razred osnovnog obrazovanja. Istovremenu u toku je upis u prve razrede osnovnih škola u narednoj školskoj godini gdje se očekuje upis 712 “prvačića” što je za nekoliko desetina više nego prethodnih godina.

 

Vrlo brzo bit će raspisan konkurs i za upis u prve razrede srednjih škola u Brčko distriktru gdje će u narednoj školskoj godini biti upisano 720 učenika u 36 odjeljenja kazala je Danijela Ristanić viši stručni saradnik za srednje obrazovanje.

 

Dodajmo da će nakon završetka nastavne godine prosvjetni radnici imati obavezu da završe i druge administrativne i tehničke obaveze kako bi bila privedena kraju i školska godina a tokom raspusta Pedagoška institucija će za njih organizovane i dodatne stručne edukacije.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com