Menu

Šestočlana posada iz Brčkog rijekom Savom u pohodu na Beograd Istaknuto

Nauticki klub Brcko put za Beograd 1Pod motom „SAVA SVE NAS SPAJA" nautička šestočlana posada iz Brčkog danas je isplovila sa brčanske luke i krenula na put rijekom Savom ka Beogradu i tokom putovanja posjetit će nekoliko mjesta koja se nalaze uz obalu Save. Ovu posadu čine Mustafa Hadžić, Edin Hodžić, Samir Pezerović, Azur Hadžić i Amir Softić, a predvodi je iskusni kapetan Midhat Islamović Zumba.

 

 Plovidba do Beograda trajati će dva dana dok će prilikom povratka put uzvodno trajati četiri dana i očekuje se da će na brčansku obalu uploviti u srijedu 19.juna.„Naš cilj je da ostvarimo saradnju sa kolegama nautičarima iz Republike Srbije, razmijenimo iskustva i animiramo ih da posjete Brčko distrikt i Bosnu i Hercegovinu. Nautički klub Brčko aktivno radi na promociji turističkih potencijala Brčko distrikta BiH kao i prirodnih ljepota rijeke Save, a pod motom „Sava sve nas spaja" šestočlana posada brčanskih nautičara je krenula rijekom ka Beogradu, što ujedno predstavlja i veliki korak ka revitalizaciji rijeke Save i turističkih potencijala Brčko distrikta BiH. “ističe predsjednik kluba dr. Edin Hodžić.Iz Nautičkog kluba podsjećaju da je nautika kao grana turizma generator razvoja u mnogim zemljama, ali na žalost u Bosni i Hercegovini nije dovoljno razvijena.„Mi čvrsto vjerujemo da je rijeka Sava veliki neiskorišteni potencijal kao i razvojna šansa Brčko distrikta BiH, te nastojimo da svakim svojim činom doprinesemo razvoju ove grane turizma,“pojašnjava kapetan Midhat Islamović Zumba.Veliku podršku ovom podvigu su osigurali Skupština Brčko distrikta BiH, kapetan kapetanije Brčko distrikta BiH Mladen Rogić te mnogobrojni sponzori i zaljubljenici u rijeku Savu, kojima članovi posade poručuju da će uspjeti u svom naumu i promovisati Brčko kao grad nautike i dobrih i pozitivnih ljudi.


Nautički klub Brčko distrikta Bosne i Hercegovine aktivno djeluje dvije godine i okuplja zaljubljenike u nautiku i rijeku Savu. U svom dosadašnjem radu, članovi kluba su realizovali nekoliko projekata,između ostalih proširenje i uređenje popularnog brčanskog izletišta Ficibajer,a najaktualniji projekat nosi naziv „Sava sve nas spaja".

Nauticki klub Brcko put za Beograd 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nauticki klub Brcko put za Beograd 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nauticki klub Brcko put za Beograd 2

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com