Menu

Snimljeni završni kadrovi filma o istorijskoj baštini grada Brčko Istaknuto

camera 2654140 960 720U Brčkom su ovih dana snimljeni poslednji kadrovi dokumentarnog filma o kulturno-istorijskoj baštini Brčko distrikta rečeno je na konferenciji za novinare koja je u petak održana u brčanskoj Vijećnici.

 

 

Produkcijska kuća Mebius film iz Sarajeva, u saradnji sa Javnom ustanovom Gimnazijom „Vaso Pelagić“ Brčko i Arhivom Brčko distrikta u Brčkom realizovala je snimanje dokumentarnog filma „Čuvari budućnosti“ koji se realizuje u devet gradova u BiH i u kome učestvuje preko 100 mladih ljudi iz BiH, kaže producent projekta Duda Sokolović.

 

Prema njenim riječima u Brčkom su pored crkava i džamija snimljeni svi znameniti objekti. U snimanju dokumentarnog filma o Brčkom učestvuju i učenici Gimnazije Đorđe Kostić i Ajla Kalesić kaže direktorica ove srednje škole Amela Helać.

 

U dokumentarnom filmu „Čuvari budućnosti“ stihove poznatih pjesnika govori glumac Miodrag Miki Trifunov.

 

Dokumentarni Film „Čuvari budućnosti“ biće emitovan i distribuiran krajem septembra kroze emisije Radija Slobodna Evropa.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com