Menu

Promovisana knjiga “Riječi moga srca” autorice Elme Jusić Istaknuto

mU prostorijama područne škole “Humci”, u Šibošnici, održana je promocija knjige “Riječi moga srca” autorice Elme Jusić, učenice 7. a razreda OŠ “Humci”.

 

 

Ovo je druga promocija Elminog djela na školskom nivou, jer prva je promocija održana u OŠ “Humci”, koju Elma i pohađa, a ukupno je treća. Također, knjiga je doživjela i svoju brčansku promociju u Domu kulture. Knjiga je i objavljena u Brčkom, u biblioteci “Novi susreti”, a izdavač je Književni klub “Pablo Neruda”.

 

Autorica je osjećala generacijsku potrebu i lični poriv predstaviti svoje stvaralaštvo vršnjacima, kao i učenicima mlađim od sebe i onim godinu starijim. Auditorij su joj bili mladi osnovnoškolskog uzrasta iz Nahiovaca, Drijenče, Šibošnice, kao i brojni nastavnici.

 

Pred punom multimedijalnom učionicom škole, uz muzičko osvježenje školskog hora, mlada autorica Elma Jusić, promotori Razim Medinić, prof. bos. jezika i književnosti iz Brčkog i Jasminka Hadzić, prof. bos. jezika i književnosti, Elmina nastavnica, koja je ujedno lektor i recenzent ove zbirke, mladoj publici su dočarali i približili Elmine riječi i misli. U tome su im uveliko pomogle učenice PŠ koje su pjesme i dijelove bajki interpretirale.

 

Zainteresovani učenici i nastavnici kupili su zbirku sa Elminom posvetom. Poslije promocije svi učenici su se osvježili kolačima i sokom koje im je Elma donijela.

https://brcko.tv

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com