Menu

baner for web jpg

Prevareni Maočanin naplatio 1,5 miliona KM Istaknuto

mz maocaVlada Federacije BiH hitno će posuditi 750.000 KM Agenciji za privatizaciju FBiH (APF) kako bi Agencija mogla normalno poslovati u ovoj godini i isplaćivati plaće.

 

 

Ponestalo novca

 

Agenciji je ponestalo novca nakon što joj je s računa skinuto 1,5 miliona maraka, koji je isplaćen N. T. iz Maoče (ime i prezime poznato redakciji). On je tužio Agenciju za privatizaciju i Finansijsko-informatičku agenciju (FIA), jer mu je sa privatnog računa prevarom skinuto nešto više od milion KM u certifikatima.

 

Falsifikator je uvjetno osuđen, a N. T. je tužio i Agenciju i FIA-u, a slučaj je već postao punoljetan. No, kad su na naplatu stigli dugovi, presuđeno je da dvije agencije solidarno isplate 1,5 miliona maraka. No, cijeli iznos skinut je samo s računa Agencije za privatizaciju.

 

Napravio grešku

 

Amer Bekrić, direktor Agencije za privatizaciju, ističe da im je FIA uplatila “svoj” dio od 750.000 KM, ali da su, zbog normalnog poslovanja i isplate plaća, morali tražiti pozajmicu.

 

- Novac ćemo vratiti iz prve velike privatizacije – dodao je Bekrić, istaknuvši da su tužili FIA-u za preostalih 750.000 KM s obzirom na to da je njihov radnik napravio grešku 2001. godine.

 

Esad Mahmutović, direktor FIA-e, rekao je da je naslijedio cijeli problem te da je tražio i reviziju presude Suda u Brčkom, ali je taj zahtjev odbijen.

 

https://www.face.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com