Menu

Prevareni Maočanin naplatio 1,5 miliona KM Istaknuto

mz maocaVlada Federacije BiH hitno će posuditi 750.000 KM Agenciji za privatizaciju FBiH (APF) kako bi Agencija mogla normalno poslovati u ovoj godini i isplaćivati plaće.

 

 

Ponestalo novca

 

Agenciji je ponestalo novca nakon što joj je s računa skinuto 1,5 miliona maraka, koji je isplaćen N. T. iz Maoče (ime i prezime poznato redakciji). On je tužio Agenciju za privatizaciju i Finansijsko-informatičku agenciju (FIA), jer mu je sa privatnog računa prevarom skinuto nešto više od milion KM u certifikatima.

 

Falsifikator je uvjetno osuđen, a N. T. je tužio i Agenciju i FIA-u, a slučaj je već postao punoljetan. No, kad su na naplatu stigli dugovi, presuđeno je da dvije agencije solidarno isplate 1,5 miliona maraka. No, cijeli iznos skinut je samo s računa Agencije za privatizaciju.

 

Napravio grešku

 

Amer Bekrić, direktor Agencije za privatizaciju, ističe da im je FIA uplatila “svoj” dio od 750.000 KM, ali da su, zbog normalnog poslovanja i isplate plaća, morali tražiti pozajmicu.

 

- Novac ćemo vratiti iz prve velike privatizacije – dodao je Bekrić, istaknuvši da su tužili FIA-u za preostalih 750.000 KM s obzirom na to da je njihov radnik napravio grešku 2001. godine.

 

Esad Mahmutović, direktor FIA-e, rekao je da je naslijedio cijeli problem te da je tražio i reviziju presude Suda u Brčkom, ali je taj zahtjev odbijen.

 

https://www.face.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com