Menu

baner for web jpg

Jedinica za uklanjanje eksplozivnih sredstava i "Brzi odgovor" ukonila bombe u MZ Palanka i MZ Potočari Istaknuto

bomb3Jedinica za UES i "Brzi odgovor" Odsjeka civilne zaštite Brčko distrikta BiH, koji djeluju u sklopu Vladinig Odjeljenja za javnu bezbjednost, u toku današnjeg dana uklonila je 4 (četri) Ručne bombe ( 2 x Ručna bomba M-75, 1 x Ručna bomba F-1 i 1 x Ručna bomba M52) sa lokacije MZ Palanka.

 

 

Na lokaciji MZ Potočari-Trešnjice uklonjene su dvije Ručne bombe M-75.

 

Sva navedena eksplozivna sredstva koja su prijavljena od strane građana su bezbijedno uklonjena i uskladištena do momenta provođenja operacije masovnog uništavanja NUS-a na vojnom poligonu Manjača, koja se sprovodi u sklopu zajedničkih aktivnosti sa kolegama iz RUCZ RS-a.

 

Šef jedinice za UES i "Brzi odgovor" apeluje na građane da kada pronađu neeksplodirana ubojita sredstva, ista obezbjede, ne diraju ili pomjeraju, i u što kraćem roku obavijeste Centar za osmatranje i obavještavanje na tel br.:121, kako bi navedena jedinica u što kraćem roku mogle preduzeti daljnje radnje na neutralizaciji prijavljenog eksplozivnog sredstva.

https://www.facebook.com/Odjel-za-javnu-sigurnost

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com