Menu

baner for web jpg

Mjere za poboljšanje poslovnog ambijenta u Brčkom Istaknuto

focused 156308052 stock photo male skilled factory workerVlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na današnjoj 63. redovnoj sjednici usvojila je Prijedlog zaključka kojim se daje saglasnost na prijedlog mjera za poboljšanje poslovnog ambijenta u Brčko distriktu BiH.

 

Šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Pero Gudeljević kazao je da su na današnjoj sjednici prezentirani prijedlozi tih mjera, između ostalog, i donošenje Strategije razvoja Brčko distrikta BiH kao i donošenje zakona i odgovarajućih akata kojima bi se budžet Brčko distrikta BiH drugačije planirao.

 

„Također, u visoke prioritete stavljeno je i donošenje Zakona o poslovnim zonama, zatim donošenje i dva zakona iz oblasti poreza. Jedan je Zakon o dohotku gdje bi neoporezivi dio dohotka bio povećan i na takav način jednim dijelom bi se povećale plate u realnom sektoru, a drugi zakon se odnosi na Zakon o porezu na dobit gdje bi firme koje su nerezidenti, a u Distriktu ostvaruju prihode, bile adekvatno oporezovane i naravno tu je i donošenje zakona i odgovarajućih propisa za uspostavu jednošalterskog sistema registracije preduzeća“, kazao je Gudeljević.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com