Menu

78A4A43D ED58 48C1 9351 A8066C627740

Brčko: Smjernice o načinu i uslovima za podsticaj u poljoprivredi Istaknuto

024 organic foto profimediaVlada Brčko distrikta BiH danas je odobrila Smjernice za izradu nacrta pravilnika o načinu i uslovima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2019. godinu.

 

 

Zoran Gajić, šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu kazao je da smjernice sadrže način i uslove koje treba da ispune poljoprivredni proizvođači kako bi ostvarili pravo za podsticaj.

 

„Vlada je danas usvojila smjernice na osnovu kojih se treba izraditi pravilnik i on kao takav dostaviti ponovo Vladi na usvajanje. Smjernice sadrže način i uslove koje treba da ispune poljoprivredni proizvođači kako bi ostvarili pravo za podsticaj, način kontrole granične vrijednosti kao i način rada komisije i dobijanja kapitalnih investicija u biljnoj proizvodnji, stočarskoj, nabavkama poljoprivredne mehanizacije i drugih poljoprivrednih proizvoda. Podsjećam, za 2019. godinu izdvojeno je 9 miliona konvertibilnih maraka za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji“, kazao je Gajić.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com