Menu

baner for web jpg

Koordinator Vlade Sead Šadić upriličio prijem za članove Rotary kluba i učenike Istaknuto

2019 06 28 Prijem za Rotary klub i ucenike 1Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić u Gradskoj vijećnici danas je upriličio prijem za članove Rotary kluba iz Brčkog i četiri učenika koji su završili školsku godinu s odličnim uspjehom koji sljedeće sedmice putuju na kamp Tabor Mojca u Sloveniju.

 

U razgovoru s prisutnima Šadić je kazao da vjeruje da će odabrani učenici iz Slovenije u Brčko donijeti pozitivna iskustva i primijeniti ih u svojoj zajednici.

 

„Vlada već dugi niz godina ima kvalitetnu saradnju s brčanskim Rotary klubom i ovi susreti za naše mlađe sugrađane organizuju se tradicionalno. Vjerujem da će ovi učenici u narednom periodu donijeti jedna pozitivna iskustva, posebno što će tamo biti njihovi vršnjaci iz svih zemalja bivše Jugoslavije i zemalja Evropske unije“, kazao je Šadić.

 

Predsjednik Rotary kluba Brčko distrikta BiH Dino Hodžić kazao je da Rotary klub više od deset godina šalje djecu uzrasta od 13 do 16 godina u kamp u Sloveniju, gdje se druže i stiču nova iskustva. Tokom boravka u Sloveniji kazao je da će učenici posjetiti različita mjesta.

 

„Na kampu će biti preko 200 učesnika i cilj nam je da se druže, upoznaju i kući donesu nova pozitivna iskustva. Tokom svog boravka obići će tvornice Staklarne Hrastnik, gdje će djeca vidjeti proizvodnju raznih predmeta koji se proizvode za evropsko tržište i svijet. Organizovat će se i odlazak prema Zagorju, zatim na planinu Kum, razgledat će skijaški centar Kisovec, organizovat će se putovanje u Trbovlje, Bled, a imati će priliku i da Ljubljanu razgledaju brodom“, kazao je Hodžić.

 

Pored Elene Perić i Nadje Mujagić nova iskustva iz Slovenije steći će i Sara Milivojević i Semir Alić.

 

Sara iz Prve osnovne škole kazala je da je sretna što je izabrana da ide na kamp i očekuje da će steći nove prijatelje i nova iskustva.

 

„Sretna sam što sam odabrana za ovo putovanje i što ću predstavljati svoj grad i svoju školu koja je jedna od najvećih u Brčkom. Nadam se da ću upoznati dosta novih prijatelja i da ću steći jedno novo iskustvo“, kazala je Sara.

 

Također, ni Semir nije krio zadovoljstvo zbog putovanja u Sloveniju.

 

„Drago mi je što idem na ovo putovanje u Sloveniju i što ću upoznati nove prijatelje. Očekujem da ću naučiti nove stvari i steći novo znanje“, kazao je Semir.

 

Učenici na kamp putuju u petak 5. jula i u Sloveniji će provesti ukupno devet dana.

2019 06 28 Prijem za Rotary klub i ucenike 2

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com